CEYHANLI HALK ŞAİRİ HALİL SÜZER, VEFATININ BİRİNCİ YILINDA SOYDER VE CEYHAN BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILDI.

CEYHANLI HALK ŞAİRİ HALİL SÜZER, VEFATININ BİRİNCİ YILINDA SOYDER VE CEYHAN BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ANILDI.
CEYHAN-Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği tarafından geçen yıl yaşamını yitiren Ceyhanlı halk şairi Halil Süzer için ilk anma programı Ceyhan’a bağlı Kurtkulağı Kasabası’ndaki kabri başında düzenlendi.
Mezarı başında halk ozanı olan Murat Çil tarafından okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dualar edildi.
Akşam ise Atatürk Parkı’nda düzenlenen program, Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği Başkanı Baki Yıldırım’ın yapmış olduğu açılış konuşmasıyla başladı. Yıldırım, “Ceyhan’ın ender yetiştirdiği halk ozanlarından aynı zamanda derneğimizin eski üyesi merhum Halil Süzer’i unutmadık, unutmayacağız. Onun Türk halk şiirine büyük katkıları olmuştur.Bundan böyle her yıl kendisinin anısına anma programı düzenleyeceğiz” dedi.
Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun ise, Halil Süzer’in anısını bundan böyle her yıl doğduğu yer olan Kurtkulağı Kasabası’nda izin verilmesi halinde Kervansaray’da yapılacağı müjdesini verdi.

Mükremin Duygun Halil Süzer i anmak için yapılan bu törene uzaktan ve yakından gelen herkese teşekkürlerini iletti, ayrıca proğramı yapmakta göstermiş oldukları ev sahipliğinden dolayı Atatürk Parkı işletmecisi Haldun Canatar'a da teşekkür etti. Halil Süzer in Ceyhan Kültürüne yapmış olduğıu katkılardan da söz eden Mükremin Duygun Halil Süzerin yazmış olduğu bir şiiri de konuklara okuyarak paylaştı.

Süzer ailesi adına söz alan Ahmet Süzer ise, Ağabeyi Halil Süzer’in anılmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, emeği gecen herkese teşekkür etti.
Daha sonra Çukurova Edebiyatçılar Derneği Şairleri, Çukurova Ozanlar Derneği Aşıkları ve Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği üyeleri bir birinden güzel şiirlerini icra ettiler.
Mansur Ekmekçi’nin sunuculuğunu yaptığı anma programına Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun, Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Ünal Albayrak, ŞOYDER Başkanı Baki Yıldırım, Ali Ambarcı, Zeynep Boztepe, Feride Yonar, Aşık Yemini, Münevver Düver, Bekir Dağsaver, Tülay Gülseven, Ozan Murat, Esin Aydın, Meltem Aydın, Selahattin Baysal, Ali Atar, Lütfi Küpeli, Ahmet Çelik, İsmail Koçoğlu, Mustafa Akdoğan, İsmail Bakır, Gülcan Ay, Muzaffer Çalışkan, Tadir Türk, H.İbrahim Ertik, Esin Ayşe İnan, Halil Argun İbrahim Solunay, Necati Talas, Haldun Çamurdan ve süzer ailesi katıldı.

Hiç yorum yok: