"4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali”'ne Start; Ebru Destanla Yapılan Basın Toplantısında Verildi.

-Destan’a 100 Dönümlük arazi -Ebru destan Ceyhan’a yerleşiyor Adana-Ceyhan Belediyesi’nin öncülüğünde Denizbank Ceyhan Şubesi’nin sponsorluğunda Ceyhan Ziraat Odası, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Ticaret Borsası ve Ceyhan'daki Sivil Toplum Kuruluşları’nın katkılarıyla bu yıl dördüncüsü yapılacak olan "4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali”nin basın toplantısı Manken Sanatçı Ebru Destan’ın da katılımı ile gerçekleşti.
Toplantıda Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Ebru Destan’a içinde pamuk ekili olan 100 dönümlük arazi teklifi. Adana Büyük Sürmeli Otel’de düzenlenen basın toplantısında Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek oldukları "4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali” nde sahne alacak olan Ebru Destan’a Ceyhan’a yerleşmek istemesi durumunda yüz dönümlük arazi tahsis edeceğini söyledi. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Ceyhan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Köfteci ve Denizbank Ceyhan Şube Müdürü Ebru Duru’nun katıldığı toplantıda Ebru Destan, İlk kez Ceyhan’a gideceğini belirterek, “İstanbul’un taşı toprağı altındır derler ama Adana’nın toprağı daha kıymetli bir yılda üç ürün birden alınıyor. Böyle kıymetli toraklarda bulunmaktan son derece memnunum” dedi. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan da bunun üzerine sanatçı Ebru Destan’a Ceyhan’da Çiftçilik yapması halinde 100 dönümlük araziyi kendisine seve seve verebileceklerini belirtti. Tezcan, “Şu anda 100 dönümlük arazide pamuk ekili. Burayı size seve seve vermeye hazırız” dedi. Destan’ın çok iyi tavla oynadığını bildiğini de sözlerine ekleyen Tezcan, Ceyhan’da düzenlenen tavla turnuvalarına katıldığını ve sayısız şampiyonlukları bulunduğunu belirterek Ceyhan’a "4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali” ne geldiğinde Ebru Destan’la da bir turnuva yapabileceklerini söyledi. Sözlü, karpuzun tadı Aşıdan Değil. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise her yıl bir gün süren "4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali” nin bu yıl iki güne çıkardıklarını belirterek, “Türkiye’de karpuz denilince Ceyhan Karpuzu gelir. Hatta büyük şehirlerde karpuz satıcıları karpuzlarını “Ceyhan Karpuzu” diye satarlar. Ama son günlerde kabak aşısı diye bir söylenti çıkartıldı. Bu aşıdan değil, üreticilerin piyasa kaygısından dolayı Karpuz’u erken hasat yaplarından kaynaklanmaktadır. Kaldı ki; Turunçgilden, mandalina, Limon, Portakal ve Greyfurt aşısı yapılıyor. Bunların hepsinde de ayrı ayrı tadı ve kokusu var. Karpuz’a da ne kadar kabak aşısı yapılırsa yapılsın karpuz’un tadı da kokusu da değişmez” dedi.
Ceyhan’da yapılacak olan "4.Ceyhan Karpuzu ve Tarım Festivali” 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde Ceyhan’da yapılacak. İlk gün Festival Yürüyüşü tarihi demirköprüden başlayacak.Kortej buradan Festival alana gelerek, Stantların açılışı gerçekleştirilecek.. Havai fişek gösterisi ve Ebru Destan Konseri yapılacak. İkinci gün ise Animasyon gösterileri, Denizbank etkinleri ve yarışmalar ve bu yarışmalarda dereceye girenlerin ödül töreni yine Tuncay Karabay konseri ve Bengü’nün konseriyle son bulacak.

Hiç yorum yok: