DÜVER, 1 YILDA 5 ŞİİR KİTABI BİRDEN ÇIKARTARAK TÜRK EDEBİYAT TARİHİNE GEÇMİŞTİ

MÜNEVVER DÜVER, İLK FOTOĞRAF SERİSİNİ CEYHAN’DA AÇTI

-DÜVER, 1 YILDA 5 ŞİİR KİTABI BİRDEN ÇIKARTARAK TÜRK EDEBİYAT TARİHİNE GEÇMİŞTİ

CEYHAN- Adanalı Araştırmacı Yazar Şair ve Fotoğraf sanatçısı Münevver Düver, ‘şairin çığlığı’ isimli fotoğraf sergisinde ve imza gününde Ceyhan’lı sanatseverlerle buluştu.
Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kültürel etkinlikleri kapsamında Belediye Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergiye, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Başkan Yardımcıları Mükremin Duygun, Alemdar Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, MHP İlçe Başkanı Nurettin Çetiner ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Ozanlar Derneği Başkanı Nezir Kaya, Adana Edebiyatçılar Derneği yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Ceyhan Belediye Başkan Hüseyin Sözlü açılıştaki konuşmasında dünya ve insanlık kültürüne katkı sağlayacak her türlü sanatsal faaliyetin yanında olduklarını ifade ederek “ancak evrenselliği yakalamak için milli değerlerimize sahip çıkıp, onları gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Bu noktada bu görevi üstlenen tüm sanatçılarımızı Münevver hanımın şahsında tebrik ediyorum” dedi.

Sanatçı Münevver Düver ise şimdiye kadar 8’i şiir kitabı olmak üzere 21 adet kitap yazdığını ifade ederek” Bir yılda 5 şiir kitabı birden yazarak Türk Edebiyat tarihine geçtim. Amacım sahip olduğumuz değerleri geleceğe taşımaktır” diye konuştu.
Düver, ilk kişisel fotoğraf serisini Ceyhan’da açmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek "sanata ve sanatçıya gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün şahsında tüm Ceyhanlılara teşekkür ettiğini" söyledi.

Şiir dinletisinin de yapıldığı ve Düver’e ait 150 adet fotoğrafın sergilendiği ‘şairin çığlığı’ sergisi, Cuma günü mesai bitimine kadar açık kalacak.

Hiç yorum yok: